HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
YETİŞKİN HALK DANSLARI TOPLULUĞU

HAKKIMIZDA

Topluluğumuzun hobi amaçlı başlayan çalışmaları çok fazla ilgi görmüş ve 2013 yılına kadar büyüyerek devam etmiştir. Daha sonra Topluluğumuzun bir isminin olması, Hacettepe Üniversitesi personeline halkoyunlarını sevdirerek sosyal bir ortam içerisinde kişisel ve kurumsal ilişkileri daha da güçlendirmek, Faaliyetlerimizi daha etkin bir şekilde yaparak Hacettepe Üniversitesini yurt içinde ve yurt dışında temsil edebilmek amacı ile Bir topluluk olma isteğimiz Sayın rektörümüz tarafından kabul edilerek,03.10.2013 tarihi itibariyle Hacettepe Üniversitesi yetişin halk dansları (HÜYHAD) adı ile Rektörlüğümüze bağlı olarak faaliyet göstermeye başlamıştır. Akademik sorumluluğuna Maden Mühendisliği bölüm başkanı Prof. Dr. Ahmet Hakan BENZER atanmış ve topluluk eğitmenliğine Necati KARAKUŞ getirilmiştir.

Topluluğumuz Akademik ve idari personelden oluşan 150 kişilik bir kadro ile çalışmaktadır. Bu güne kadar yaklaşık 1.500 personelimize eğitim vermiştir. Topluluğumuzda yaş sınırı yoktur .İsteyen Akademik ve idari her personelimizin eğitim görebileceği, spor yapabileceği, sosyal bir ortamda kültürümüzü yaşayarak halk oyunları öğrenebileceği bir topluluktur. Topluluğumuz bu özelliği ile gerek yurt içinde gerek yurt dışında üniversitemizin tanınmasında öncü olmaktadır.